Stamopbouw

Mijn duivenbestand is voornamelijk opgebouwd uit de volgende basislijnen:

  • De janssenduiven via combinatie Frans van Gils & Mark Geleijns uit Terheijden, en van Herman Kniest, Rene Migchelbrink en Frans Arentz uit Ulft. De duiven van de combinatie van Gils & Geleijns staan voor een groot deel aan de basis van mijn huidige duiven. Door een opvanger kwam ik met hen in contact en in totaal heb ik 10 jaar bij hen duiven gehaald en jaarlijks gingen er gemiddeld 10 tot 15 jonge duiven terug naar hen. Frans van Gils is helaas in september 2004 overleden op een leeftijd van 83 jaar, dit betekende een einde aan de combinatie Van Gils & Geleijns.

Maar heb nog steeds goed contact met duivenvriend Marc Geleijns die ook nog steeds duiven heeft en we ruilen ook nog af en toe duiven.

  • De van Loon duiven heb ik via  Leo van de Werf uit Bergchem rechtstreeks gehaald. Door een bon die mijn broer gekocht had op een verkoop en die aan mij gaf, kwam ik in contact met Leo van de Werf. Daar heb ik een paar jongen gehaald in 1998, dat waren de eerste van Loon’s. Via alweer een opvanger kwam ik in contact met Gradie en Tonnie Kampman Coevorden en kreeg van hen  ook een prachtige van Loon  en later heb ik bij Eijerkamp uit Zutphen  nog wat van Loon’s gehaald uit de Shadowlijn. In 2006 heb ik weer wat van Loon’s bij M.H. Roenhorst gehaald. Hij is een goede duivenvriend uit Doetinchem die ook de Leo van de Werf bezit en in 2013 nog een pracht van een kweekduivin gekregen van M.H.Roenhorst. En in 2014 bij mijn broer MH Büttner uit Doetinchem ook van de oude soort Leo van de Werf duiven En in 2014 ook nog een paar prachtige duiven bij Huub Hermans Born , ook het Van Loon soort ,

En dan ruil ik of samenkweek nog de van Loon duiven met de Fam Kniest uit Didam die er geweldige stam van Loon duiven uit het beste van Huub Hermans uit Born hebben zitten. En in 2014 kwam ook de door mij gekweekte prachtdoffer 07-1447403 die bij Gerrie Heinen in Aalten top gevlogen had terug op mijn hok voor same kweek elk jaar gaan er weer wat terug naar Gerrie Heinen. DFe doffer vloog in 2013 nog 13 prijzen en 4 jaar achter elkaar een eerste .

  • De Schaerlaeckens heb ik via samenkweek met de combinatie Alejandré, die hard spelen met de Schaerlaeckens duiven. Met de combinatie Alejandré had ik in 2003 al duiven geruild en dat zij er succes mee hadden bleek wel in 2003 tijdens de nationale jonge duivenvlucht Troyes. Daar vloog de “Blauwe But”met ringnummer NL03-5324754 1e nationaal afdeling 9, snelste duif gehele lossing. Dat samenkweek succes kan hebben blijkt wel bij de combinatie van Ochten, die een van Loon x van Gils & Geleijns duivinnetje van mij hebben en verschillende toppers uit gekweekt hebben, en de derde WHZB in 2004 bij de natour, maar ook de 04-2053700 komt uit het duivinnetje van mij en die vliegt al 3x 1e en in 2006 ook nog een 6e NPO Montlucon Afdeling 7 bij de Fam van Ochten uit Asperen en Ronald Maurick in Dinxperlo uit een duivin van mij de NPO Harchies.
  • Sinds het jaar 2008 ruil ik duiven uit met duivenvriend Ruud Uylen uit Dieren, het soort is Heremans-Ceusters via Eijerkamp  en duiven van Nico Jan Koenders rechtstreeks gehaald door Ruud.
  • Sinds begin 2010 heb ik ook rechtstreekse Grootjans duiven. Deze zijn gehaald door T. Straub uit Kilder. en zelf heb ik er 2014 wat rechtstreeks gehaald.
  • En in 2016 zijn er enkelen topduiven van Comb Alejandre hier na toe gekomen om dat de zoon Antonio moest stoppen om gezondheidsreden en vader Jose Alejandre nog alleen door gaat en niet zo veel duiven meer kan houden ook om zijn gezondheid,

Reacties zijn gesloten.